Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bouw grootste windmolenpark op zee op schema

Bouw grootste windmolenpark op zee op schema

Nieuws
31/08/2018

Elicio, Eneco en Diamond Generating Europe zijn volop bezig met de realisatie van het windmolenpark. Het park kan 370 megawatt produceren, goed voor groene energie voor 400.000 gezinnen. Norther heeft de grootste windmolenparkconcessie op zee, en is ook het dichtst bij de Belgisch kust gelegen, zo'n 23 kilometer voor de kust van Zeebrugge.

Het consortium is volop bezig met de bouw van 45 funderingen, voor 44 windmolens van 8,4 Megawatt en het tussenstation. Daar zorgt het offshore-installatieschip Aeolus voor. Het schip zorgt voor het transport en de plaatsing van de gevaartes van 67 meter, zonder de wieken meegerekend, goed voor een gewicht van 1.000 ton.

Simon Stevinlink

Op dit moment wordt ook de exportkabel van het tussenstation naar Zeebrugge gebracht waar het aangesloten wordt op de Simon Stevinlink. Het park zou tegen het derde kwartaal van 2019 klaar zijn. Eens dat er is zullen bijna anderhalf miljoen gezinnen bevoorraad worden met groene energie.

De komende jaren worden nog drie andere parken gerealiseerd, Mermaid en Seastar dat Seamade is geworden, en Northwester 2.

Auteurs: