Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Boudewijn Seapark profiteert van hitte

Boudewijn Seapark profiteert van hitte

Nieuws
28/07/2018

Het Boudewijn Seapark opende vorig jaar een nieuwe zone met waterattracties en plukt daar nu de vruchten van. "We zien dat onze gasten in de voormiddag de traditionele attracties bezoeken en na de middag naar het waterpark trekken", zegt Geertrui Quaghebeur van het Brugse park. "Ons bezoekersaantal stijgt al drie jaar op rij en deze julimaand doet het nog eens 20 procent beter dan vorig jaar. We hebben een kleine 10.000 bezoekers extra tegenover juli 2017."

Plopsaland De Panne en Plopsa Coo lijken minder te lijden te hebben onder de hittegolf. Beide parken deden het 5 procent beter dan in dezelfde periode vorig jaar.

Waterattracties doen het goed

Bellewaerde ziet een bezoekersaantal in lijn met vorig jaar. "Dat is op zich een goed resultaat, omdat we dit jaar geen nieuwe attracties hebben geopend", is te horen in Ieper. "Door de aanhoudende warmte van de laatste weken doen de waterattracties, zoals de Bengal Rapid River, de River Splash en de Niagara het goed, maar ook de vele schaduwrijke zones in het park bieden de bezoekers verkoeling."

Walibi en Aqualibi in Waver draaien status quo. Bobbejaanland telt 10 procent minder bezoekers dan vorig jaar. Voor Planckendael, de Antwerpse Zoo, Plopsaqua en Plopsa Indoor zijn nog geen cijfers beschikbaar.

Auteurs: