Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Blankenberge dreigt met gemeentelijk rampenplan

Blankenberge dreigt met gemeentelijk rampenplan

Nieuws
29/06/2018

De burgemeester vindt dat er sprake is van een absurde en levensbedreigende situatie. "De afgelopen 3 maanden hebben wij alle mogelijke diplomatieke wegen bewandeld om een oplossing te zoeken, maar tevergeefs", zegt hij.

Onlangs werd de MUG vervangen door het PIT-project (paramedisch interventieteam), maar de onvermijdelijke lange aan- en afrijtijden van de ambulances naar Brugge vormen volgens het stadsbestuur het grote probleem. "Daardoor wordt er kostbare tijd verloren en ontstaat er een overbelasting bij de omliggende spoedgevallendiensten", aldus Ivan De Clerck.

"Veiligheid boven alles"

De burgemeester wijst er ook op dat een efficiënte organisatie van de medische hulpverlening noodzakelijk is nu het hoogseizoen eraan komt. "Op topdagen verviervoudigt de aanwezige bevolking op ons grondgebied van 20.000 inwoners naar 80.000 inwoners", zegt schepen Daphné Dumery.

Het stadsbestuur wil nu druk uitoefenen op de federale regering door eventueel het gemeentelijk rampenplan af te kondigen. Dat houdt in dat er extra diensten, ambulances of mensen opgevorderd kunnen worden bij naburige gemeenten, als dat nodig is. "Onze eerste prioriteit gaat uit naar de veiligheid van onze inwoners en bezoekers: veiligheid boven alles", besluit de burgemeester.