Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Beslissing rond ex-diaken Wevelgem op 9 januari

Beslissing rond ex-diaken Wevelgem op 9 januari

Nieuws
06/12/2016

Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent dinsdag beslist. Het openbaar ministerie vraagt een doorverwijzing naar het hof van assisen, maar de KI moet uitmaken of die uitzondering wordt toegestaan. 

Ivo P. (60) zit sinds mei 2014 in de cel op verdenking van meervoudige moord. Hij zou tussen 1980 en 2011 meerdere terminale patiënten om het leven hebben gebracht. In die periode was hij verpleger en later pastoraal medewerker in het voormalige Heilig Hartziekenhuis in Menen.

Al twee jaar in cel

Volgens het nieuw gerechtelijk systeem worden moorden vanaf heden correctioneel behandeld. Uitzonderingen zijn echter mogelijk. In het dossier rond de ex-diaken vraagt het parket om een dergelijke uitzondering. Het is echter de kamer van inbeschuldigingstelling die beslist of die toegestaan wordt of het dossier alsnog naar de correctionele rechtbank overhevelt.

De ex-diaken zit ondertussen ruim twee jaar in de cel. Hij wordt beschuldigd van moord en van het onwettig uitoefenen van de geneeskunde. P. beweert zelf dat hij terminaal zieke mensen heeft verlost uit hun lijden, maar enkel op hun eigen vraag en om hen te helpen.

Auteurs: