Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bedrijf uit Zwevegem vindt vliegtuigwrak van Sala

Bedrijf uit Zwevegem vindt vliegtuigwrak van Sala

Nieuws
04/02/2019

Zijn bedrijf heeft dus het vliegtuigje gevonden dat de Argentijnse voetballer Emiliano Sala aan boord had. Met gespecialiseerde onderwaterrobots kon het wrak wat later visueel geïdentificeerd worden (lees verder onder de foto)

Op GEOxyz, een bedrijf dat gespecialiseerd is in hydrografische meetdiensten, wordt wel vaker een beroep gedaan bij incidenten op zee, al werken ze gewoonlijk in opdracht van overheden, gas- en oliebedrijven of offschore-windmolenparkbouwers om opmetingen en inspecties te doen. Het Vlaamse bedrijf was betrokken bij de berging van het cruiseschip Costa Concordia, dat in 2012 voor de Italiaanse kust kapseisde en waarbij 32 doden vielen. En recenter waren de West-Vlamingen bij het bergen van de lading van het containerschip MSC Zoe betrokken. In januari verloor dat schip 270 containers ter hoogte van de Waddeneilanden.

Lichamen

"Voor het zoeken naar het vliegtuig van Sala kregen we een oproep van het Britse onderzoeksteam voor vliegtuigongelukken (AAIB) om mee te helpen zoeken naar het wrak", zegt Reyntjens. "We trokken er met de Ocean III naartoe in het gezelschap van het schip MORVEN, dat werd ingeschakeld door de familie van de vermiste voetballer." De Ocean III is 77 meter lang, telt 38 bemanningsleden en heeft drie hijskranen aan boord die zouden kunnen ingeschakeld worden bij de berging van het wrak.

Intussen is in het wrak ook één lichaam gevonden. Het is niet duidelijk of het om Emiliano Sala gaat of over de piloot David Ibbotson.

Auteurs: