Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

BeauVent wil warmtenet in Oostende

BeauVent wil warmtenet in Oostende

Nieuws
05/07/2016

BeauVent wil de restwarmte uit de schoorsteen van de biostoomcentrale recupereren via een warmtenet. In de eerste fase zullen leidingen over een afstand van 5,5 kilometer aangelegd worden naar de eerste klant, het AZ Damiaan, een investering van zo’n 7 miljoen euro. Dit stuk komt overeen met een jaarverbruik van 1500 gezinnen.  Onderweg kunnen ook bedrijven energie aftappen en later kan dit warmtenet worden uitgebreid naar het stadscentrum.

Door restwarmte te gebruiken moeten minder fossiele brandstoffen worden verbrand en is er ook een kleinere uitstoot van CO2. De eerste fase van het warmtenet zal ongeveer evenveel warmte leveren als het jaarverbruik van 1500 gezinnen. BeauVent zal ook een oproep lanceren om het project via de coöperatie mee te financieren.

“De uitvoering van het warmtenet past volledig in de visie van de stad Oostende” zegt Tom Germonpré, schepen voor energiebeleid van de stad Oostende. “Op dit moment gaat er heel veel warmte en energie verloren. Door het warmtenet slagen we erin deze warmte te hergebruiken om huizen, scholen en ziekenhuizen te verwarmen”. “

Auteurs: