Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Basisschool ’t Dambord sluit niet

Basisschool ’t Dambord sluit niet

Nieuws
04/05/2016

Het Damse college van burgemeester en schepenen ziet na overleg voldoende toekomstperspectief en heeft besloten dat het schooltje aan de Slekstraat verder openblijft.

Bij de telling op 1 februari bleek dat de vestiging de rationalisatienorm van 24 leerlingen niet haalde, waardoor verdere subsidiëring door het ministerie van Onderwijs in het gedrang kwam. Het schoolbestuur riep voor de paasvakantie alle ouders samen om te peilen naar hun intenties. “Op deze vergadering bleek dat het overgrote deel van de ouders nog vertrouwen had in de school; zelfs enkele ouders die onlangs naar Damme verhuisd zijn of er in de nabije toekomst komen wonen, gaven te kennen dat ze hun kind naar ’t Dambord wensten te sturen”, meldt schepen van Onderwijs Bart Desutter.

Directie en leerkrachten hebben de ouders individueel gesproken met als resultaat dat de school volgend schooljaar minstens 25 leerlingen zal tellen.
 
Ontmoetingsplaats

Ook voor het Damse dorpsleven is het voortbestaan van de school een opsteker “Als stadsbestuur willen we er alles aan doen om deze vestiging van de stedelijke basisschool te behouden”, zegt burgemeester Joachim Coens. “De school is van uitermate belang voor de ontplooiing van het sociaal weefsel in het historisch centrum.”
 

Auteurs: