Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bart Versluys wil zware schadevergoeding na brutale overval en diefstal horloge

Bart Versluys wil zware schadevergoeding na brutale overval en diefstal horloge

Nieuws
23/03/2023

Versluys vraagt 350.000 euro materiële schadevergoeding voor zijn uurwerk en Dheedene 248.000 euro. Beide slachtoffers eisen ook 5.000 euro morele schadevergoeding. "Mijn cliënt was zwaar onder de indruk van de feiten", stelde de advocaat van Dheedene.

Bouwpromotor Bart Versluys werd op 1 april 2022 overvallen in de Zandvoordestraat in Oostende. Daarbij werd een wapen getoond en pepperspray gebruikt. Het slachtoffer kreeg klappen van twee verdachten, die hem van zijn uurwerk beroofden. Het ging om een horloge van Richard Mille van ongeveer 350.000 euro en Versluys beloofde een beloning voor wie informatie kon geven. (lees verder onder de video)

"Mijn cliënt werd murw geslagen door de twee mannen", pleitte zijn advocaat Caroline Thiel. "Ze gingen bijzonder agressief te werk. Mijn cliënt is vandaag niet aanwezig, hij heeft het er nog altijd heel moeilijk mee. (..) Gelukkig zijn de daders al binnen de week geïdentificeerd via camerabeelden. Maar het is duidelijk dat de diefstal in opdracht gebeurd is, maar er is geen onderzoek naar gedaan. Men had de uitvoerders en de daarmee was de kous af."

De feiten vertoonden veel gelijkenissen met een overval in Antwerpen, waarbij in de nacht van 18 op 19 maart zakenman Miguel Dheedene in de Zwijgerstraat door twee mensen aangevallen werd met pepperspray.  "Een drieste en gewelddadige overval waarbij heel specifiek zijn horloge Patek Philippe werd afgenomen", zei zijn advocaat Kris Luyckx. (lees verder onder de video)

"Ze gingen professioneel en koelbloedig te werk. We kunnen de mensen hier als beroepscriminelen omschrijven. Ze werkten in opdracht. Het horloge is binnen 24 uur in de zwarte market verdwenen en is nooit meer teruggevonden. We vragen daarvoor materieel 248.000 euro schadevergoeding en moreel 5.000 euro. De aankoopwaarde van het horloge was aanzienlijk lager maar het kost nu meer op de markt. Het gaat om stukken die zeer schaars op de markt gebracht worden en waarvoor er jarenlange wachtlijsten zijn. (...) Mijn cliënt was zwaar onder de indruk van de feiten en kampte met een gevoel van machteloosheid en boosheid." 

De diefstallen maakten deel uit van een grootschalig onderzoek dat eerst in Antwerpen werd gevoerd, maar naar Oost-Vlaanderen verhuisde omdat eerder in januari 2022 door dezelfde bende twee gewelddadige home-invasions gepleegd werden op hetzelfde adres in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg. Daarbij werd een horlogeverzamelaar geviseerd en zijn gezin bedreigd, maar er konden toen geen uurwerken buitgemaakt worden.

Lees ook:

Auteurs: