Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bar watersportclub gesloten na feestjes

Bar watersportclub gesloten na feestjes

Nieuws
18/08/2020

Ondanks eerdere gesprekken in de loop van de maand juli tussen het college van burgemeester en schepenen en vzw Sycod, en de maatregelen die werden afgesproken om een sluiting te vermijden, blijkt dat er op 14, 15 en 16 augustus toch gefuifd werd in het bargedeelte van de watersportclub. "Dat gebeurde in strijd met de coronaregels en na het officiële sluitingsuur van 1 uur", zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.

Om de coronamaatregelen te laten respecteren, besliste het college van burgemeester en schepenen om het bargedeelte van de club te sluiten tot minstens 1 september. Alleen het sportieve gedeelte van de club kan openblijven. De burgemeester betreurt de gang van zaken en vraagt dat het bestuur van de club Sycod dringend zijn verantwoordelijkheid zou opnemen. Zo wordt hen gevraagd om snel met een degelijk plan van aanpak voor te leggen om het vertrouwen te herstellen. De zaak werd ook overgemaakt aan de politie Westkust voor verder onderzoek.

Reactie

Het bestuur reageert met een mededeling op Facebook: "Wij betreuren ten zeerste wat er gebeurd is. Slechts enkelingen, waarvan het merendeel niet-leden, verpesten het plezier en de ontspanning van onze 1.300 leden. Het bestuur zal uiteraard haar verantwoordelijkheid voor de exploitatie van de bar opnemen en zoekt naar een gepaste oplossing zodat de bar zo snel mogelijk terug open kan gaan. We houden jullie hierover verder op de hoogte. Het sportieve gedeelte van de club wordt door deze beslissing gelukkig niet getroffen en mag open blijven voor alle leden en sporters. De kampen gaan door zoals gepland en alle sportactiviteiten kunnen verder uitgeoefend worden, met respect voor de gekende regels."

Auteurs: 
Belga