Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

AZ Damiaan start noodzakelijke consultaties terug op

AZ Damiaan start noodzakelijke consultaties terug op

Nieuws
21/04/2020

AZ Groeninge in Kortrijk, het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt, Jan Yperman in Ieper, allemaal verminderen ze de capaciteit op hun covid-afdelingen. Net zo in het AZ Damiaan in Oostende. Mensen met een complicatie moeten behandeld worden. De weg naar het nieuwe normaal is ingezet.

Nieuw beademingstoestel 

AZ Damiaan heeft ook een nieuw beademingstoestel. Dat werd geschonken door Burco Coast en Decat Energy Technics. Beide bedrijven zijn sterk verbonden met Oostende en daardoor hebben Jean De Cloedt en Lieven Decat het initiatief genomen om een positieve en duurzame bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg tijdens deze crisis, en contacteerden het lokale ziekenhuis AZ Damiaan.

Dokter Hoogmartens, diensthoofd anesthesiologie, is samen met de 12 collega’s anesthesisten zeer verheugd met deze gulle schenking: “Dit toestel kan van pas komen bij de behandeling van coronapatiënten die een ingreep moeten ondergaan en zo nodig ook voor de beademing van coronapatiënten op intensieve zorgen. Door de grootte van het toestel is het mobiel en zeer breed inzetbaar, zowel in als buiten het operatiekwartier.”