Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Autodieven richten ravage aan in Roesbrugge

Autodieven richten ravage aan in Roesbrugge

Nieuws
25/04/2021

Rond 19u30 zaterdagavond gingen onbekenden aan de haal met een Volvo XC60 waaraan een aanhangwagen voor dieren hing. Ze stalen de wagen aan een loods langs de Sint-Sixtusstraat in Poperinge. Omdat de auto gevaarlijk reed, heeft een getuige de achtervolging ingezet.

Daarop drukten de dieven het gaspedaal stevig in en scheurden via het centrum van Roesbrugge richting de Franse grens.

Daders spoorloos

In de smalle Professor Rubbrechtstraat liep het echter helemaal mis. De Volvo XC60 ramde een lange rij geparkeerde wagens. Enkele wagens werden zelfs weggekatapulteerd. Zeker vijf wagens moesten getakeld worden.  De politie kreeg melding van schade aan zeker acht voertuigen.

Bij het ongeval verloor de aanhangwagen een reservewiel, al kon dat de daders weinig deren. De dieven zetten hun vlucht verder en slaagden erin de Franse grens over te steken. De getuige staakte daarop de achtervolging. De politie ging nog op zoek naar de daders, maar dat leverde niets op.

Volgens de politie is het voertuig internationaal geseind. Vanuit Frankrijk kwam er al een melding binnen dat de beschadigde Volvo daar is gesignaleerd maar meer informatie ontbreekt voorlopig.

Auteurs: 
Celien Tanghe