Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Auto knalt tegen grasberm, twee gewonden

Auto knalt tegen grasberm, twee gewonden

Nieuws
14/03/2021

Het verkeersongeval gebeurde omstreeks 21u. De wagen reed op de A19 snelweg tussen Menen en Moorsele, ter hoogte van Wevelgem. Door het natte wegdek verloor de bestuurder de controle over het stuur.

Hoge grasberm

Na wat slipwerk vloog de auto tegen de hoge grasberm in het midden, waarna hij ging tollen. Zwaargehavend kwam het voertuig enkele tientallen meters verder tot stilstand.

Zowel de bestuurder als zijn passagier raakten bij het ongeval zwaargewond en kregen ter plaatse de eerste zorgen toegediend.  Beiden werden daarna voor verdere verzorging naar de spoedopname van het AZ Deltaziekenhuis in Menen overgebracht, maar verkeerden niet in levensgevaar.

Verkeer over pechstrook

Door het ongeval bleven beide rijstroken richting Kortrijk volledig versperd, alle verkeer werd over de pechstrook geleid. De brandweer van hulpverleningszone Fluvia kwam ter plaatse om het ongeval te beveiligen met signalisatie en voor het opruimen van de snelweg, die over een afstand van enkele tientallen meter bezaaid lag met brokstukken, aarde en gras.

Bij dit ongeval raakten geen andere voertuigen betrokken.

Auteurs: 
Nicolas Duboccage