Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisenzaak Mikey Peeters: veel onduidelijkheden

Assisenzaak Mikey Peeters: veel onduidelijkheden

Nieuws
25/01/2019

In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 mei 2014 kreeg Mikey Peeters het rond 5 uur 's morgens aan de stok met twee andere jongemannen, Suleyman B. (25) en Steven V. (26).  In een schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Maar over wat daaraan voorafgaat, is er veel verwarring.

V. stond naar verluidt te zwaaien met een mes en zou iets geroepen hebben naar Lore Versyck, een vriendin van het slachtoffer. Toen Peeters vroeg om daarmee op te houden, gingen de poppen aan het dansen. Tijdens de daaropvolgende vechtpartij raapte Versyck het mes op. Suleyman B. nam het mes over en maande het slachtoffer aan om ermee te stoppen. Op een bepaald moment deelde de Tsjetsjeense Oostendenaar zes messteken uit. Peeters werd geraakt in de rug, de nek en aan de onderkant van het achterhoofd. Diezelfde ochtend bezweek hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Camerabeelden moeten nog meer duidelijkheid brengen.

Een dag later gaf Steven V. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B. vluchtte vermoedelijk naar zijn thuisland Tsjetsjenië en is nog steeds voortvluchtig. Bij de start van de assisenzaak werd vastgesteld dat B. inderdaad verstek laat gaan.

Fatale schermutseling

Het proces ging vandaag verder met de voorlezing van de akte van beschuldiging. Daarna kreeg de advocaat van Steven V. de kans om zijn standpunt kort toe te lichten. De verdediging wees op het beperkte aandeel van zijn cliënt in de fatale schermutseling. Ook hier zullen de camerabeelden van het incident van cruciaal belang zijn.

Voorzitter Willem De Pauw zal de enige aanwezige beschuldigde op maandag 28 januari verhoren. In de loop van het proces zullen in totaal 61 getuigen aan bod komen. De uitspraak wordt pas op vrijdag 1 februari verwacht. Voor doodslag riskeren Suleyman B. en Steven V. 30 jaar opsluiting.

Lees ook:

Auteurs: