Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisenproces rond viervoudige moord Moere / Gent van start

Assisenproces rond viervoudige moord Moere / Gent van start

Nieuws
06/05/2022

Alexander D. trok op dinsdagavond 25 juli 2017 naar de woning van Maïlys Descamps (18) in Moere, een deelgemeente van Gistel. Daar bracht hij zijn ex-liefje met een messteek in de borst om het leven. Ook haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) werden met messteken van het leven beroofd. (lees verder onder de video)

  De politie werd door een buurman opgeroepen voor een gijzeling, maar de beschuldigde was net gevlucht. Pas in de vooravond van 26 juli kon Alexander D. bij toeval ingerekend worden. (lees verder onder de video)

   Tijdens het assisenproces wordt Alexander D. verdedigd door meester Johan Platteau en meester Brecht Horsten. Meester Jef Vermassen treedt op als burgerlijke partij voor de vader van Maïlys Descamps. Haar dooppeter wordt bijgestaan door meester Virginie Cottyn. Meester Kris Vincke stelde zich burgerlijke partij voor Jasmijn Cappon, die bij de feiten haar dochter en haar beide ouders verloor. De belangen van de familie Verstraete worden verdedigd door meester Natalie Aernoudts. (lees verder onder de video)

    LEVENSLANG

    De volksjury is dinsdag al samengesteld. Vanochtend leest procureur-generaal Serge Malefason zijn lijvige akte van beschuldiging voor. Daarna volgt het verhoor van Alexander D. Het proces zal wellicht twee weken in beslag nemen. Alexander D. riskeert levenslange opsluiting.

    Lees ook: