Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen: vermeend slachtoffer van verkrachting getuigt achter gesloten deuren

Assisen: vermeend slachtoffer van verkrachting getuigt achter gesloten deuren

Nieuws
17/05/2022

Fotograaf Jeroen Verstraete beweerde destijds dat het seksueel contact met wederzijdse toestemming gebeurde.

Alexander D. bracht op 25 juli 2017 in Moere zijn ex-vriendin Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven. De nacht daarvoor had hij in Sint-Amandsberg ook Jeroen Verstraete al van het leven beroofd. Volgens de beschuldigde had Maïlys hem verteld dat ze een kleine twee jaar eerder verkracht was door de hobbyfotograaf. Verstraete deed in die periode enkele pikante fotoshoots met het jonge meisje.

Geen veroordeling

Tijdens het proces verklaarde een speurder dat Verstraete in de politiedatabank gekend was voor feiten van verkrachting. Het bleek te gaan om een klacht uit 2004 door een toen 15-jarig meisje. Volgens de speurder bekende Verstraete dat er seksueel contact was, maar verklaarde hij dat alles met onderlinge toestemming gebeurde. Het kwam niet tot een veroordeling.

Gisteren vroeg de verdediging om het oude dossier aan het moorddossier te voegen. Het openbaar ministerie ging daar ook op in. Bovendien besliste het hof om het vermeende slachtoffer van de verkrachting als getuige op te roepen. Bij de start van de zitting vroeg openbaar aanklager Serge Malefason om die getuigenis achter gesloten deuren te houden. Het gaat immers om feiten van toen ze nog minderjarig was. Geen enkele partij verzette zich tegen het verzoek van het OM.

LEES OOK:

Auteurs: 
Belga