Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen: verdediging betwist moord Oekene niet

Assisen: verdediging betwist moord Oekene niet

Nieuws
23/04/2021

Pol M. (46) staat de komende week terecht voor de moord op zijn vrouw, in september twee jaar geleden in hun huis in de Ketsersstraat in Oekene. Het koppel, met een zoon van 12, had al een tijd relatieproblemen.

Pol M. vermoordde er z’n vrouw van 37 in de slaapkamer, door haar te slaan met een ijzeren staaf. Het koppel stevende af op een echtscheiding, nadat zijn vrouw weer contact had met een oude jeugdliefde. Na de moord wilde de man zichzelf van het leven beroven. Hij begrijpt niet hoe het zover kon komen.(lees verder onder de video)

Moord niet betwist

"Wij betwisten niet dat het om moord gaat," zegt zijn advocaat Jan Leysen. "Hij heeft een tijd kunnen doorbrengen tussen het nemen van de beslissing en de feiten. Hij kon op z’n stappen terugkeren en heeft dat spijtig genoeg niet gedaan."

Hun zoontje en de familie van het slachtoffer Ellen hopen antwoorden te krijgen tijdens het proces. "Ze hebben zich altijd afgevraagd hoe het zo ver is kunnen komen," zegt advocaat Luc Arnou. "Ellen was een lieve vrouw en een goeie echtgenote. Het kan altijd verkeerd gaan, maar dat ze op zo’n meedogenloze wijze is afgemaakt, is voor hen bijzonder erg."

Zoon getuigt niet

De zoon, intussen 14, zal niet getuigen op het proces. Of hij zittingen zal bijwonen zal bekeken worden van de dag tot dag. Volgende week donderdag valt het verdict. Tot die tijd komt een vijftigtal getuigen aan het woord. Pol M. riskeert levenslang.

 

 

Wie vragen heeft over zelfmoord, kan terecht op het nummer 1813.

Lees ook: