Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen: 30 jaar cel voor moord op Carmen

Assisen: 30 jaar cel voor moord op Carmen

Nieuws
17/10/2019

Het openbaar ministerie had 30 jaar en 10 jaar terbeschikkingstelling gevorderd.

In het arrest werd gewezen op de ernst, de zwaarwichtigheid en de gruwelijkheid van de feiten. Uit de moord blijkt volgens het hof en de jury een totaal gebrek aan normbesef. Ook zijn persoonlijkheid werd hem aangerekend. "Tot het einde van het proces werd geen empathie getoond voor het slachtoffer en haar nabestaanden." Daarnaast werd verwezen naar de laffe manier waarop Deriemacker zijn echtgenote om het leven bracht. "Ze was zodanig verrast dat ze zich zelfs amper of niet heeft kunnen verweren of om hulp roepen." (lees verder onder de video)

    Anderzijds werd als verzachtende omstandigheid wel rekening gehouden met het blanco strafblad van de beschuldigde. Deriemacker werd overigens ook schuldig bevonden aan verboden wapenbezit. Het ging om elf peppersprays en drie stroomstootwapens die maanden na de feiten bij een huiszoeking werden aangetroffen. De peppersprays en de tasers werden verbeurdverklaard. Zoals gebruikelijk richtte de voorzitter zich na de voorlezing van het arrest nog tot de beschuldigde. "Ik kan u alleen aansporen om met moed en gelatenheid uw straf te ondergaan, u te bezinnen over de feiten waaraan u schuldig werd verklaard en uw gedrag te verbeteren."

    Voorzitter Antoon Boyen voegde er nog aan toe dat Deriemacker vijftien dagen tijd heeft om beroep aan tekenen bij het hof van cassatie.

    Lees ook:

    Auteurs: