Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Arhus Roeselare viert vijf jaar

Arhus Roeselare viert vijf jaar

Nieuws
12/02/2019

Het is op 23 februari precies vijf jaar geleden dat Arhus de deuren opende op De Munt. De twee vroegere Roeselaarse bibliotheken sloten toen de deuren. Directeur Yves Rosseel: “Met de fusie van de twee bibliotheken tot één kenniscentrum maakte de stad Roeselare meteen de sprong vooruit. Men gaf de bibliotheek weer volop de plaats die ze verdient, namelijk midden in de maatschappij en tussen de mensen. Een plek waar iedereen welkom is en waar men levenslang kan bijleren. Een plek ook waar iedereen zijn of haar kennis kan delen met anderen. Het is elke dag opnieuw een eer om aan dit fantastisch project te mogen meeschrijven.”

Mooie cijfers

“In 2018 telden we bijna 750.000 uitleningen. Een mooie stijging ten opzichte van 700.921 in 2014. Onze ‘klassieke functie’ is dus zeker nog relevant en zal altijd één van de hoekstenen van onze werking blijven. Maar er zijn nog redenen waarom mensen naar ARhus komen,” verduidelijkt Rosseel. “Het aantal bezoeken toont een duidelijke positieve evolutie sinds de opening: in 2014 telden we bijna 250.000 bezoekers, nu zijn er dat jaarlijks 370.000! Dat is goed voor een stijging van 48%.” Die bezoekers komen niet alleen om materialen te ontlenen, iets op te zoeken op internet of om kranten en magazines door te nemen. Ze nemen deel aan workshops, demo’s, infosessies, lezingen, rondleidingen, klasbezoeken, …

Feest

Op zaterdag 23 februari is het grote publiek welkom om mee te feesten. Van 10u tot 17u zijn er activiteiten voor jong en oud.

Bekijk hier het volledige feestprogramma

Lees ook:

Auteurs: 
Redactie