Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ardo uit Ardooie is Onderneming van het Jaar

Ardo uit Ardooie is Onderneming van het Jaar

Nieuws
16/10/2018

De voedingsgroep Ardo uit Ardooie is de "Onderneming van het Jaar". Dat maakte EY, dat deze wedstrijd samen met De Tijd en BNP Paribas Fortis organiseert, dinsdagavond bekend. CEO Rik Jacob ontving de award uit de handen van vicepremiers Jan Jambon en Alexander De Croo. Ardo volgt vastgoedbevak WDP op, de laureaat van vorig jaar. Het is de 24ste keer op rij dat de wedstrijd voor bedrijven in Nederlandstalig België wordt georganiseerd.

Wereldspeler in productie van vriesverse groenten

Ardo is een wereldspeler in de productie van vriesverse groenten, kruiden en fruit voor zowel retail, foodservice als de voedingsindustrie. In 2017 haalde Ardo een omzet van 1 miljard euro, met 3.800 medewerkers. De groep telt 21 bedrijven in 9 landen die instaan voor productie, verpakking en distributie. Ardo haalde het van medefinalisten Decospan (fineerhoutfabrikant uit Menen) en Reynaers Group (aluminiumproducent uit Duffel).

"Familieonderneming"

"Ardo is een sterke Belgische familieonderneming die met durf en talent heel mooie resultaten weet neer te zetten", aldus Michèle Sioen, voorzitster van de jury. "Bovendien zet het bedrijf ook sterk in op duurzaamheid. Ardo heeft met een indrukwekkende fusie van verschillende takken van de familie Haspeslagh belangrijke synergieën en resultaatsverbeteringen geboekt. Het familiebedrijf is zo uitgegroeid tot een onbetwiste Europese leider en staat klaar om wereldwijd een belangrijke rol te spelen." 

Auteurs: 
Belga