Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ardo opent nieuwe moderne uitvalsbasis

Ardo opent nieuwe moderne uitvalsbasis

Nieuws
13/09/2021

Bij het binnenkomen is de indrukwekkende hal al meteen een blikvanger. Rond de monumentale trap vind je er het onthaal, de demo-keuken en ook een zogenaamd experience-center waar bezoekers ontdekken waar Ardo voor staat. "Dat gaat over onze producten, hoe onze producten geoogst worden door de keten heen en ook de familiegeschiedenis komt aan bod," zegt CEO Gabrielle Kalkwijk. (lees verder onder de foto)

In de demo-keuken zijn chefs aan de slag met de producten van Ardo. Er is ook een bedrijfskeuken en in de kantoren is ruimte voor zo'n 200 medewerkers.

Duurzaam

Het gebouw kostte 18 miljoen euro en is vooral duurzaam met gebruik van koude en warmte uit het productieproces. "Die gebruiken we voor de klimatisatie," licht Klaas Mouton toe. "We hebben zonnepanelen op het dak die het bedrijf aanvoeren. Dat zorgt voor een bijna energieneutraal gebouw dat we hier hebben kunnen neerzetten. (lees verder onder de video)

Met het gebouw is ook de manier van werken nieuw, weet Bernard Haspeslagh: De mensen werken van thuis uit of vanop het bureau of vanop verplaatsing. We zijn een internationale groep en uiteindelijk doet het er niet zoveel toe waar mensen werken. Het blijft het hoofdkantoor en een plaats van samenkomen, vergaderen en overleg.

Ardo telt 21 bedrijven met 4000 werknemers in 9 landen. Het verkoopt groenten, kruiden en fruit in meer dan 100 landen met een omzet van 1,1 miljard euro.

Lees ook: