Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Arbeiders Bekaert op ramkoers met directie

Arbeiders Bekaert op ramkoers met directie

Nieuws
13/05/2019

Eind maart raakte bekend dat er 281 jobs zullen verdwijnen bij de staaldraadproducent. De vestiging in Moen sluit zelfs helemaal. En de arbeiders daar hebben nu dus een open brief geschreven. Ze willen een goed sociaal plan, maar ze worden compleet genegeerd, klinkt het.

“Wij hebben zo ons best gedaan voor die fabriek, een winstgevende fabriek, en dan worden wij op deze manier behandeld", zegt werknemer Stijn Vandemeulebroucke. “Wij worden gewoon in de steek gelaten, voor die mensen zijn wij dood.” (lees verder onder de video)

    'Directie zet arbeiders onder druk'

    De brief van het gemeenschappelijk arbeidersfront komt er nadat arbeiders uit de fabriek in Zwevegem onder druk zouden zijn gezet door de directie. “In infosessies wordt gezegd dat iedereen meteen aan het werk moet gaan, anders is het onze schuld dat Bekaert ten onder gaat", klinkt het.

    Sinds de aankondiging draait de fabriek op een laag pitje. Morgen is er opnieuw overleg tussen directie en de vakbonden. De arbeiders zetten nu druk in de hoop dat er een goed sociaal plan komt. Bekaert laat weten dat het aan tafel onderhandelt, en niet in de pers.

    Lees ook