Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Anderlecht verslaat Club en gooit titelstrijd open

Anderlecht verslaat Club en gooit titelstrijd open

Nieuws
06/05/2018

De wedstrijd, vurig op gang gebracht met een zinderende ontvangst van de spelersbus van Blauw-zwart, begon met een vertraging van 20 minuten door een technisch mankement bij de VAR (videoref). Lees verder onder de tweet

 

 

Anderlecht twee grote kansen

De wedstrijd begon zo iets later maar wel bol van de spanning. Misschien was dat net de reden waarom de eerste helft vooral veel spelonderbrekingen kende en maar enkele dikke kansen. De eerste grote kans kwam er halfweg de eerste helft voor Anderlecht. Maar zowel Teodorczyk als Markovic raakten niet voorbij Gabulov. Tien minuten later was Anderlecht opnieuw dichtbij een doelpunt, maar Teodorczyk stuitte opnieuw, na een actie van Najar, op Gabulov.

Club krijgt geen strafschop

Club Brugge kreeg mogelijkheden om nog voor de rust op voorsprong te komen. Sels moest zich volledig in de baan van de bal gooien op een schot van Mechele. Net voor de rust kreeg Club een strafschop na een schot van Vanaken op de arm van Sa. Maar het bleek een harde, aangeschoten bal en dus besliste de VAR om een hoekschop te geven. 0-0 zo halfweg.

0-1 Teodorczyk

Club Brugge begon iets energieker aan de tweede helft. Maar na enkele minuten al kreeg blauw-zwart het deksel op de neus. Gerkens kreeg de bal van op de flank tot bij Teodorczyk. Die vond - minstens flirtend met de buitenspelval - een gaatje onder Gabulov en bracht Anderlecht zo na 58 minuten op 0-1.

0-2 Morioka

Anderlecht probeerde met de voorsprong nog meer te controleren. Scheidsrechter Visser had bij elke beslissing de 'boter gegeten' bij de thuisaanhang. Maar Anderlecht klimt in de 73e minuut wel op een 0-2 voorsprong. Dendoncker knikt een ingestudeerde hoekschop voor doel. Morioka werkt van uit een moeilijke hoek de 0-2 binnen.

1-2 Diaby

Leko beseft dat er iets moet gebeuren en voert een dubbele wissel door. Refaelov en Vossen komen in de plaats van Denswil en Wesley. Meer aanvalspower dus, en Club lukt ook de aansluitingstreffer. Diaby werkt de bal maar heel net over de lijn. Opnieuw een controversieel doelpunt (na de 0-1 al) want Sels klemde het leer half op, half over de doellijn. Maar Visser keurt hem wel goed.

Anderlecht doet weer helemaal mee

Club Brugge had zo nog 10 minuten om minstens de gelijkmaker te scoren. Met de ruggensteun van een fel thuispubliek probeerde blauw-zwart een eerste thuisnederlaag in de competitie te vermijden sinds 20 december 2015. Maar dat lukte niet meer. Club Brugge, dat al sinds de winterstop op een niet te missen landstitel leek af te stevenen, moet zo ineens nog zwaar aan de bak om Anderlecht af te houden.

Komende donderdag speelt Club Brugge op Charleroi, Anderlecht ontvangt thuis Standard. Volgende zondag heeft Club Brugge weer een uitmatch, op Standard, Anderlecht speelt dan op Gent.

Auteurs: