Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Alexander D. blijft in de cel voor vier moorden

Alexander D. blijft in de cel voor vier moorden

Nieuws
18/06/2019

Op dinsdagavond 25 juli 2017 trok Alexander D. naar de woning van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys Descamps in Moere. Daar bracht hij zijn ex-vriendinnetje en haar grootouders met messteken om het leven. Alexander D. wist na de feiten te ontkomen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden.

Ook fotograaf vermoord

Ondertussen was aan het licht gekomen dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf. Die was op dinsdagochtend dood aangetroffen bij zijn woning in Sint-Amandsberg. Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd. Enkele dagen na zijn aanhouding bekende Alexander D. de vier moorden. Na de bekentenissen werd het Gentse dossier vrij snel naar Brugge overgeheveld.

Doping invloed op persoonlijkheid?

Het moraliteitsonderzoek zou ondertussen afgerond zijn. Het is nu wel nog wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiaters. Op vraag van de vorige advocaten van D. wordt ook onderzocht welke invloed het misbruik van anabole steroïden kan gehad hebben op de persoonlijkheid van de bodybuilder. Ook dat onderzoek is voorlopig nog aan de gang.

LEES OOK:

Auteurs: 
Belga