Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Al 60.000 bezoekers voor Brugse Triënnale

Al 60.000 bezoekers voor Brugse Triënnale

Nieuws
19/08/2021

Die startte begin mei en loopt nog tot 24 oktober. Uiteraard zorgde de coronacrisis voor minder buitenlandse bezoekers. Er waren ook logistieke problemen en vertragingen. Toch spreekt de stad van een erg geslaagde editie die veel binnenlandse bezoekers kan bekoren.

Publiekstrekker

De installatie Strangler van Héctor Zamora is met 42.000 bezoekers dé publiekstrekker van deze triënnale. Zijn installatie - in de vorm van een grootindustrieel steigerwerk rond een grote Oostenrijkse den in de ommuurde tuin van het Gezellehuis - laat bezoekers toe om op een andere manier in interactie te treden met de boom, met de natuur en uiteindelijk met zichzelf. Het museum O.L.V. ter Potterie kent dankzij de installatie Disentanglement van de Amerikaanse kunstenaar Laura Splan dan weer een forse stijging in haar bezoekers. 

Driekwart van alle bezoekers kwam in juli uit het binnenland. Om buitenlandse geïnteresseerden toch te laten meegenieten van Triënnale Brugge, ontwikkelde Visit Bruges een virtueel platform dat toelaat het parcours vanuit de huiskamer te bezoeken.

Auteurs: 
Redactie