Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Al 150 benadeelden in oplichtingszaak, vrouw komt niet vrij

Al 150 benadeelden in oplichtingszaak, vrouw komt niet vrij

Nieuws
26/03/2019

Het onderzoek naar de feiten, die ze samen met haar dochter zou hebben gepleegd, is ondertussen afgerond. Sinds 2015 zouden Carine B. en haar dochter Sherlyn D. (24) zich schuldig gemaakt hebben aan een hele reeks feiten van oplichting. Ze worden ook verdacht van valsheid in geschrifte, bedrieglijk onvermogen en het wegmaken van in beslag genomen goederen.

Voorschotten en commissies verdwenen

Bij zogenaamde transacties in de immobiliënsector zouden ze steevast voorschotten en commissies achterovergedrukt hebben. Ook via tweedehandswebsites zouden ze feiten gepleegd hebben. In totaal zou met de oplichting minstens een miljoen euro gemoeid zijn. In het dossier waren al 34 gedupeerden geregistreerd, maar het parket deed na hun arrestatie een oproep aan alle mogelijke slachtoffers om zich alsnog te melden bij de politie. De volgende dagen belden al heel wat gedupeerden naar de politie van de zone Damme/Knokke-Heist en naar het kabinet van de onderzoeksrechter. Ondertussen zou er in totaal al sprake zijn van ruim 150 benadeelden. Carine B. en haar dochter werden begin januari 2018 aangehouden door de onderzoeksrechter. Sherlyn D. werd enkele maanden later al onder voorwaarden vrijgelaten.

De verdediging drong vanochtend opnieuw aan op de vrijlating van haar moeder, maar ving bot bij de raadkamer. Een vernietigend verslag van de gerechtspsychiater speelde wellicht een rol in die beslissing. De zaak zou in principe binnenkort naar de correctionele rechtbank verwezen moeten worden.

Lees ook:

Auteurs: 
Belga