Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Akkoord bij CNH rond meer flexibel werken

Akkoord bij CNH rond meer flexibel werken

Nieuws
04/02/2019

CNH ondervindt een steeds grotere concurrentie en daarom wil het bedrijf de flexibiliteit en de concurrentiekracht verhogen. Voor enkele hardnekkige twistpunten is nu een akkoord bereikt. Zo zullen de arbeiders nu langer werken tijdens piekmomenten, uren die ze later kunnen recupereren tijdens het laagseizoen. Het werk wordt ook beter georganiseerd en er is een akkoord over de verlofkalender en de interimcontracten.

"Er zijn punten behandeld geweest die al bijna twintig jaar op tafel lagen", zegt secretaris Henk Deprez van ABVV Metaal. "We zaten sinds november samen en hebben onderhandeld tot nu. We hebben wat moeten inbinden rond flexibiliteit, maar op andere zaken zetten we dan weer een stap voorwaarts."

Grootste bedrijf in ruime regio

De vakbondsman verwijst naar de komst van een nieuwe leidinggevende op de HR-afdeling. "We zijn dan terug beginnen spreken, waar er vroeger toch wel wat wantrouwen bestond tussen directie en vakbonden. We zitten op het juiste spoor."

Het akkoord werd door een meerderheid van de werknemers goedgekeurd. "We hopen nu dat de beloofde machines effectief naar Zedelgem komen", besluit Deprez. Twee andere machines worden namelijk niet langer in Zedelgem gemaakt. De productie verhuisde onlangs naar Polen. Bij Case New Holland werken 2.400 mensen, waarmee het bedrijf het grootste is van de ruime regio. Met toeleveranciers erbij worden bijna 8.000 mensen tewerkgesteld.

Auteurs: