Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Agristo wast frietjes met Leiewater

Agristo wast frietjes met Leiewater

Nieuws
14/03/2018

Het werkt samen met De Watergroep dat hiervoor een volledig nieuwe waterzuiveringsinstallatie bouwde op de site. Het project is een mooi voorbeeld voor de toekomst van duurzaam watergebruik in de industrie. 

De installatie haalt tot 200 kubieke meter water per uur uit de Leie via ondergrondse leidingen die zo’n 2 kilometer lang zijn. Agristo gebruikt dit water in plaats van het klassieke kraantjeswater of grondwater. Het bedrijf heeft heel veel water nodig voor de productie van diepgevroren aardappelproducten zoals frietjes.

Gouden Rivier

"Samen met De Watergroep willen wij investeren in een economisch én ecologisch gezond project", aldus Kristof Wallays, COO bij Agristo. "Water is een grote uitdaging voor het milieu, met een daarbij horende financiële impact. Duurzaam waterbeheer is meewerken aan een duurzame toekomst. Door dit project wordt een economische en milieutechnische meerwaarde gecreëerd." De Leie is in het verleden ook altijd belangrijk gebleken voor de nijverheid en economie in het zuiden van West-Vlaanderen. Zo kende de regio van Kortrijk een rijke vlasindustrie die geënt was op de nabijheid van de rivier, die zelfs een tijdlang de bijnaam "Gouden Rivier" meekreeg.

Auteurs: