Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Agent pakt skater zonder mondmasker hardhandig aan

Agent pakt skater zonder mondmasker hardhandig aan

Nieuws
25/07/2020

Toen de gemeenschapswachten de 39-jarige skater uit Tielt aanmaanden een mondmasker op te zetten, zei dat hij even stond uit te blazen en meteen terug ging skaten. Iedereen die aan het skaten is, moet geen mondmasker dragen. Toch bleven de gemeenschapswachten aandringen om een mondmasker te gebruiken. Daarop werd de politie erbij gehaald, maar die tussenkomst liep helemaal fout.

In een filmpje dat circuleert op sociale media is te zien dat een motard van de politiezone Riho de skater hardhandig aanpakt. Nadat de Tieltenaar de agent uitschold, spoot de agent pepperspray in het gezicht van de man. Daarna deelde de motard hem ook nog enkele rake klappen uit en werkte hem uiteindelijk tegen de grond. 

Beelden overgemaakt aan parket

Korpschef Curd Neyrinck van politiezone Riho benadrukt in een eerste reactie aan de Krant van West-Vlaanderen dat de acties van de politieman in kwestie niet de gebruikelijke aanpak illustreren. "Dit is allerminst wat we bij de Roeselaarse politie begrijpen onder 'sensibiliseren voor het dragen van een mondmasker'", zegt hij. De beelden en het eerste pv voor het niet naleven van coronamaatregelen werden dan ook nog gisterenavond overgemaakt aan het parket. 

"Er werd een pv opgemaakt en we zullen een opsporingsonderzoek starten naar de feiten", klinkt het bij het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. "Er komt ook een intern tuchtonderzoek naar het gedrag van de agent."

Burgemeester Declercq reageert op Facebook

Auteurs: 
Belga