Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Afvalbrand bij Galloo France

Afvalbrand bij Galloo France

Nieuws
26/04/2015

Galloo France  verwerkt zware metalen, en dus betekenen rook- en vuurontwikkeling meteen dat een aantal procedures opstarten. Uiteindelijk bleek het om een stapel met hout- en ander licht afval te gaan, die had vuurgevat.

De eigen bewakingsdienst merkte de rook op, rond kwart over vijf zaterdagnamiddag, en verwittigde zelf de brandweer, en de interne brandploeg. Alle diensten waren snel ter plaatse, en met de hulp van een kraanman kon het brandende afval snel worden gescheiden van de rest. De brandweer kon het vuur zo in enkele minuten blussen.

"De oorzaak van de brand is het droge weer van de voorbije dagen", aldus Pierre Vandeputte, bestuurder van Galloo. "Dat heeft ervoor gezorgd dat een hoop materiaal uit zichzelf ontbrandde." De stapel afval bestond hoofdzakelijk uit hout en licht plastic, wat veel rook veroorzaakte. Maar schadelijke stoffen zijn er niet vrijgekomen, aldus de directie.

Op droge dagen zorgt Galloo voor een verneveling van de afvalwerven, maar omdat er dit weekend regen werd voorspeld, was dat systeem uitgeschakeld.