Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Afgebrande Sint-Niklaaskerk uitzonderlijk open voor publiek

Afgebrande Sint-Niklaaskerk uitzonderlijk open voor publiek

Nieuws
12/07/2016

Het puin is helemaal opgeruimd en ook de omgeving werd grondig opgekuist. Onder de brokstukken werden nog een paar gesmolten restanten van het torenkruis, klokken en kandelaars aangetroffen en een paar liturgische gewaden die op wonderlijke wijze aan de vlammenzee zijn ontsnapt.

Naar aanleiding van de braderie- en Westkapelle kermis wordt het gebouw aanstaande zondag van 10 tot 17 uur uitzonderlijk opengesteld voor het publiek. In augustus starten de proefboringen in de muren en steunpijlers om te onderzoeken wat de impact van de brand is geweest op bakstenen en mortelvoegen. Op basis van deze resultaten kan de architect het technisch bestek voor de aannemer opmaken.

Infovergadering

De bijna 26 meter hoge torenspits komt in elk geval terug maar dan wel in een moderne versie in staal met horizontale en verticale lijnen die van een afstand transparant lijken maar van dichtbij steeds ondoorzichtiger worden.  In november wordt een informatievergadering gehouden met een voorstelling van het eindontwerp  Dan krijgt de bevolking de kans om opmerkingen over de inrichting van de sacrale ruimte en polyvalente zaal te geven. Begin volgend jaar zouden de werken voor de heropbouw van de kerk starten.

Auteurs: