Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Advocaten Alexandru C. stellen leugentest in vraag

Advocaten Alexandru C. stellen leugentest in vraag

Nieuws
25/09/2017

Vorige vrijdag faalde de moordverdachte bij een test met een leugendetector, maar zijn advocaten trekken het resultaat van die test in twijfel omdat bepaalde vragen niet gesteld werden.

Pieter Filipowicz (Advocaat verdachte): “ Naar onze mening zijn niet de juiste vragen aan onze cliënt gesteld. Ik vind de conclusie te voorbarig. We gaan de resultaten nu afwachten en goed analyseren. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we zelf een deskundige aanstellen om de waarden zoals zijn hartslag te analyseren.”

Alles wijst op een verkrachting en op het lichaam van Sofie is het DNA van de Roemeen aangetroffen. En toch zijn er volgens zijn advocaten nog altijd onvoldoende elementen om te concluderen dat het wel degelijk om een moord gaat.

Geen moord

Chantal Van Den Bosch (Advocate verdachte): “ Het is niet omdat er bepaalde resultaten zijn van de polygraaftest dat mijn cliënt schuldig is aan moord. Het is nog altijd een moordonderzoek en mijn cliënt blijft bij zijn eerdere verklaringen. Hij heeft geen moord gepleegd.”

Volgens bepaalde bronnen zijn er op de computer en smartphone van Alexandru C ook beelden opgedoken van Sofie nadat ze verkracht werd. Maar de advocaten willen dit niet bevestigen. Wel zeggen ze dat dat de Roemeen nog altijd vlot meewerkt aan het onderzoek.

Volgende week dinsdag moet Alexandru C. opnieuw voor de Brugse raadkamer verschijnen.

Auteurs: