Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Advocaat vermeende spilfiguur drugslab Lendelede: "Hele dossier staat op instorten"

Advocaat vermeende spilfiguur drugslab Lendelede: "Hele dossier staat op instorten"

Nieuws
13/02/2023

Eerder minimaliseerden twee vermoedelijke spilfiguren op dat proces hun aandeel. De bende zou ook van plan geweest zijn om een cocaïnetrafiek op te zetten vanuit Zuid-Amerika.

Onder de 20 beschuldigden onder andere een Oudenburgenaar en een Oostendenaar, maar de Nederlander ontkent dus zijn betrokkenheid bij dat drugslab. Zijn advocaat Sven Mary voegde vandaag nieuw bewijsmateriaal toe. "Het is het belangrijkste stuk van het dossier," zegt Mary daarover. "Namelijk het luik dat in het Belgische onderzoek niet is gevoerd. Het is een Sky-dossier van de geëncrypteerde telefoons, waarvan we de sky-berichten in het Belgisch onderzoek niet hebben. Dat is toch vrij eigenaardig." (lees verder onder de video)

Op welk bewijsmateriaal is dit hele West-Vlaamse drugsdossier dan wél gesteund, vraagt Mary zich af. Enkel op de verklaringen van een loslippige medeverdachte? "Men gaat uit van een aantal gezegden van één van de hoofdverdachten. Daarop is men verder gaan bouwen."

"Het probleem is dat het hele dossier op instorten staat," beweert Mary: "Nu blijkt dat wat de man heeft gezegd helemaal niet klopt en niet strookt met de skyberichten die zijn onderschept." (lees verder onder de video)

De advocaat vraagt het dossier, nu er nieuwe stukken zijn, in beraad te houden en bijkomende info te vragen aan Nederlandse speurders. De bende die drugs maakte in het labo in Lendelede heeft vertakkingen met Zuid-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Sven Mary ontving naar eigen zeggen ook al dreigtelefoons in deze zaak. De rechtbank oordeelt later over hoe het nu verder moet.

BEKIJK OOK

20 beklaagden voor rechtbank voor grote drugszaak
Vermoedelijke spilfiguren minimaliseren hun aandeel in drugslab Lendelede
Grootste drugslabo Lendelede: na twee jaar nieuwe arrestatie
Drugslabo ontdekt in Lendelede: 5 verdachten opgepakt
Drugslabo: al acht mensen in de cel

Auteurs: 
Redactie