Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Acties van gele hesjes in Rekkem en Adinkerke

Acties van gele hesjes in Rekkem en Adinkerke

Nieuws
08/12/2018

Zaterdagochtend werd in alle vroegte een blokkade opgeworpen op de E40 tussen Adinkerke en Ghyvelde. Alle verkeer moest bijgevolg de E40 verlaten in Adinkerke en zo via alternatieve wegen zijn weg verder zetten. De politie van de zone Westkust liet iedereen de snelweg verlaten op afrit 1 om zo te vermijden dat er zich een file vormt aan de eigenlijke grens. De blokkade in beide richtingen is ondertussen opgelost.

Lees verder onder de video.

Ook in Rekkem beide richtingen even gebarricadeerd

Ook in Rekkem werd er actie gevoerd. Er werden enkele vuurtjes gemaakt, en personenwagens worden slechts druppelsgewijs doorgelaten. Vrachtverkeer werd tegengehouden.

"Het klopt dat er ook in Rekkem actie gevoerd wordt door de gele hesjes", zo bevestigt Stefaan Vannieuwenhuyse, woordvoerder van de politiezone Grens-Leie. "Het verkeer aan de grensovergang op de E17 wordt in beide richtingen tegengehouden waardoor het aanschuiven is. We hebben nog geen zicht op het aantal betogers, maar we zullen bekijken met de federale wegpolitie en de Franse collega's hoe we dit zullen oplossen."

Inmiddels is ook daar de blokkade gestopt. 

Betoging Brussel

Net als vorige week zaterdag plannen de gele hesjes ook vandaag acties op verschillende plaatsen in Frankrijk. Oorspronkelijk waren de acties gericht tegen de dure brandstofprijzen, maar ondertussen gaat het om een algemeen ongenoegen over de stijgende levensduurte. Ook Brussel maakt zich op voor een nieuwe betoging van de gele hesjes.

Auteurs: 
José Tyteca
Simon Dekaezemaker