Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Actie aan Kortrijkse schoolpoort

Actie aan Kortrijkse schoolpoort

Nieuws
24/01/2018

Sinds september ondervinden ze dat de veiligheid rond de oversteekplaats aan de Oudenaardsesteenweg “dramatisch” is geworden. Ze vinden zelfs geen gemachtigd opzichter meer. Volgens de school had de stad beloofd om het probleem aan te pakken. Maar dat is niet gebeurd, zegt de directie, vandaar deze actie. Ouders vormden een erehaag waartussen alle kinderen veilig konden oversteken en waardoor het verkeer enkele minuten werd opgehouden. 

Directeur Piet Demeurisse: "Ik heb al echt riskante zaken gezien met mijn eigen ogen. Het is hier echt gevaarlijk. Als ouders hier oversteken, dan moeten ze soms de kinderen aan de hand achteruit trekken omdat een auto voorbijraast."

Stad toont begrip

Schepen van mobiliteit Axel Weydts heeft begrip voor de verzuchtingen van de actievoerders. Ook de stad wil een betere signalisatie. Maar de Oudenaardsesteenweg is een gewestweg. Daar is niet de stad, maar het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer verantwoordelijk voor.

"Wij zijn als stad niet tegen een betere aanduiding. We willen de vraag graag ondersteunen en gaan dit bespreken met het Agentschap Wegen en Verkeer, verantwoordelijk voor deze weg. De meeste scholen zijn in staat om een gemachtigd opzichter te vinden in eigen kringen. Ouders, grootouders, buren, leerkrachten, … Wij kunnen als stad helpen zoeken, wat we al deden, maar dit leverde tot nu geen resultaat op."

Auteurs: