Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Absolute topwerken op "De Zee" in Oostende

Absolute topwerken op "De Zee" in Oostende

Nieuws
22/10/2014

Het moest het afscheidswerk worden van curator Jan Hoet, maar na zijn overlijden in februari van dit jaar groeide de tentoonstelling uit tot een hommage aan de kunstgoeroe.

"De Zee - salut d'honneur aan Jan Hoet" is een tentoonstelling op twaalf locaties van 150 artiesten en met 300 kunstwerken. "Alles wat we wilden, hebben we naar hier gekregen, vooral dankzij Jan", aldus curator Philip Van den Bossche.

Schitterende hommage

De zee staat nog steeds centraal met als beginpunt La Vague van Gustave Coubert. Hij was de eerste die de zee presenteerde zonder drama en dat is ook het opzet van de tentoonstelling. De expositie werd uitgebreid met een tiental nieuwe werken die een eer betonen aan Jan Hoet. "Bovendien spelen Spilliaert, Permeke, Brusselmans en Ensor een belangrijke rol, zoals Jan Hoet het gewild had", aldus Van den Bossche die meent dat de kunstpaus nog 70 procent van het werk voor zijn rekening nam. Zoon Jan Hoet is alvast onder de indruk. "Mijn vader zou het misschien minder braaf hebben gebracht, maar dit is een schitterende hommage." De tentoonstelling loopt tot 19 april volgend jaar.