Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

ABC aan Zee tijdens de paasvakantie

ABC aan Zee tijdens de paasvakantie

Nieuws
07/04/2021

De lessen vinden plaats in de lokalen van SJO, Petrus & Paulus. Er wordt ook een oproep gelanceerd voor nieuwe vrijwilligers. Het hoofddoel van het project ABC aan Zee is om jongeren en kinderen te ondersteunen in hun taalvaardigheid terwijl ze kennismaken met het vrijetijdsaanbod in Oostende. Vandaag maakten de deelnemers kennis met het kunstproject The Crystal Ship.

Daarnaast is het ook de bedoeling om de expertise binnen de eigen diensten te versterken en de ervaringen te delen met andere relevante partners binnen het project. (Lees verder onder de foto)


Warm onthaal en begeleiding door vrijwilligers 

"Vorig jaar haalden we een aanzienlijke projectsubsidie binnen van de Vlaamse overheid waarmee we nu in alle vakantieperiodes een mooi taaloefenaanbod kunnen realiseren voor anderstalige nieuwkomers. We zijn erin geslaagd om in een heel korte tijd en ondanks de coronamaatregelen samen met verschillende partners een gevarieerd programma samen te stellen", vertelt schepen van Mens & Milieu in Oostende Silke Beirens.    

Zelfredzaamheid

Het project zou niet kunnen draaien zonder enthousiaste vrijwilligers. De vrijwilligers gaan tijdens de taalstimulerende activiteiten aan de slag met relevante thema’s dichtbij de leefwereld van de jongeren. Dit met als doelstelling om de taalvaardigheid en zelfredzaamheid van de jongeren te verbeteren. Naast het oefenen van de taal is er ook aandacht voor een warme omgeving waarin de deelnemers zich goed en veilig voelen.

Vrijwilliger Daniela Luna Salgado:  “Elke vakantie opnieuw probeer ik 'mijn leerlingen' te boeien zodat ze een beetje meer begrijpen van onze complexe samenleving en onze eigenaardigheden waar het Nederlands slechts één - maar een heel belangrijk - aspect van is."

De ex-OKAN'er en derdejaarsstudente Geneeskunde Prasamsha Panta zal zich ook engageren als nieuwe vrijwilliger: "Ik wil iets doen voor ABC aan Zee, want ik heb vroeger zelf veel geleerd tijdens de OKAN-klassen en de zomerschool van Samen Divers. Ik verwacht niks terug van mijn engagement, maar wil de OKAN-jongeren inspireren.” 

Auteurs: