Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Aanval met mes op politie in Oostende, dader aangehouden

Aanval met mes op politie in Oostende, dader aangehouden

Nieuws
10/01/2022

"De feiten speelden zich kort na 23 uur af", zegt de politie. "Een politiepatrouille werd aangesproken over een vechtpartij bij een horecazaak bij het Monacoplein. De patrouille snelde ter plaatse en slaagde erin om de vechtende personen uit elkaar te halen."

Kogelwerende vest doorboord

"Plotseling stak één van de vechtersbazen een politie-inspecteur in haar zijde met een mes. Daarbij werd de kogelwerende vest van de inspecteur voor een stuk doorboord. De verdachte, een 37-jarige man, probeerde te vluchten, maar werd aan de Kursaal-Westhelling overmeesterd. De man is geen onbekende bij de politie", zegt de woordvoerder van de politie.

"Psychologische impact"

“Onze collega liep gelukkig geen fysieke verwondingen op", zegt korpschef Philip Caestecker. 

"Ze had haar kogelwerende vest aan, die de zijkant van het lichaam beschermt dankzij twee over elkaar schuivende platen. Was de messteek enkele centimeters hoger, werd haar lichaam wél geraakt. De agente liep dan wel geen fysieke verwondingen op, maar de psychologische impact van zo’n incident kan niet onderschat worden. Onze collega kan hierbij binnen ons korps op de nodige ondersteuning rekenen.”

De zaak wordt verder behandeld door het parket van Brugge. De man is aangehouden voor poging doodslag.

Auteurs: 
Redactie