Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

900 fans en vrienden nemen afscheid van Willy Willy

900 fans en vrienden nemen afscheid van Willy Willy

Nieuws
20/02/2019

Ook bekende vrienden als Jan Hautekiet spreken over de overleden gitarist van The Scabs. "Je was Rock 'n Roll", klinkt het.

De muzikale plechtigheid begint met een eerbetoon van zanger Patrick Riguelle. Ook Dani Klein, de zangeres van Vaya Con Dios, zingt tijdens de ceremonie in Crematorium Siesegem in Aalst en ook Arno draagt een nummer op aan de rockster die eind vorig jaar nog een lifetime achievement award ontving op de Mia's.

"Te hard geleefd"

"Sommigen zeggen dat je te hard hebt geleefd", vertelt Houtekiet. "Maar volgens mij is graag leven nog steeds niet strafbaar." Lambregt is in 1959 geboren en verloor vorige week woensdag een maandenlange strijd tegen kanker. Een man met een notoire afkeer van alles wat naar autoriteit ruikt en onlosmakelijk verbonden met de Diestse (punk)rockgroep The Scabs.

Al bevat zijn palmares nog heel wat andere muzikale initiatieven. Zijn pseudoniem dankte Lambregt aan Arno (Hintjens), die in 1981 de song "Willy" aan hem opdroeg. Willy Willy's carrière begon in 1983, toen Marcel Vanthilt hem bij Arbeid Adelt vroeg, ter vervanging van Luc Van Acker. Drie jaar later vormde hij met Dani Klein Vaya Con Dios.

Auteurs: