Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

800 kinderen houden Vredesdag

800 kinderen houden Vredesdag

Nieuws
14/09/2018

Met die vredesdag rondden de zes scholen van Bikschote, Langemark, Madonna, Poelkapelle en Sint-Juliaan hun 4-jarige werking ‘Wakker voor Vrede’ af.

In Sint-Juliaan (De Hazebrug en Vrije Basisschool) verzamelden de 260 kleuters. Ze genoten er van interactief muziektheater en ontdekten in diverse workshops wat vriendschap en vrede betekenen.

560 kinderen van de lagere school kwamen samen in Langemark. Ze startten ’s morgens in hun eigen school en gingen op trektocht richting centrum van Langemark. Onderweg kregen ze opdrachten voorgeschoteld. Vanaf 11.30 u. startte de grote picknick bij het OC Den Tap. Daarna konden ze via een doorschuifsysteem deelnemen aan een hele waaier van workshops en doe-activiteiten.

De organisatie was in handen van een werkgroep met enthousiaste leerkrachten uit alle Langemark-Poelkapelse basisscholen. Hiermee sluiten ze

Wakker voor Vrede

Ook de volwassenen werken toe naar een climax met '24 uur Wakker voor Vrede'. Bezieler Peter Peene: "We blijven op 3 en 4 november letterlijk 24 uur wakker tijdens allerlei activiteiten, die inspireren om ook na 2018 wakker te blijven voor vrede. Een greep uit het aanbod: huiskamergesprekken en ateliers met activisten en kunstenaars uit binnen- en buitenland, een concert en een nachtelijke wake op de Duitse militaire begraafplaatsen met de monniken van Westvleteren, die eenmalig hun abdij verlaten."

Auteurs: 
Piet Lesage
Thijs Pattyn