Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

80 jobs sneuvelen bij Betafence

80 jobs sneuvelen bij Betafence

Nieuws
04/12/2018

De directie investeert 8 miljoen in de site, wat op zich wel goed is, maar door die modernisering is er ook minder personeel nodig. Vakbonden en arbeiders reageren heel ontgoocheld op dit nieuws. “Dit gaat om bijna een derde van het personeel, dit is een bittere pil,” zeggen ze. Vandaag wordt er niet voluit gewerkt, volgens de vakbonden zijn de werknemers nog altijd aangeslagen van het nieuws. Volgende week is er overleg.

Betafence is marktleider in omheiningen en toegangscontrole.  Ooit was het een afdeling van Bekaert maar nu is het in Amerikaanse handen.

Reactie Betafence

Betafence Directeur  Andrea Bori: "Ik ben verheugd dat ik kan aankondigen dat het bedrijf van plan is om aanzienlijk te investeren in de fabriek in Zwevegem. Dit zal onze productie-voetafdruk moderniseren en geeft ons gelegenheid om een efficiënt en kwalitatief hoogstaand productienetwerk te implementeren - ondersteund door vakkundige werknemers - die onze klanten duurzaam zullen dienen volgens de hoogste normen. "

"Zwevegem is onze grootste faciliteit, maar heeft geleden onder te weinig investeringen en een aantal oudere problemen. Nu we overgaan naar een meer technologisch efficiënt proces en sommige van onze oudere machines buiten gebruik stellen, moeten wij onze werkmethoden kalibreren en we zijn voor die reden begonnen aan het overleg met de ondernemingsraad. We zijn volledig betrokken met de ondernemingsraad en hopen een wederzijds bevredigende overeenkomst te bereiken."