Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

79 besmette leerlingen in West-Vlaanderen

79 besmette leerlingen in West-Vlaanderen

Nieuws
16/09/2020

Dat blijkt woensdag uit cijfers van de CLB's. "We mogen de aandacht nu absoluut niet laten verslappen", klinkt het bij Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

 "De bronnen van besmetting situeren zich nu vooral in de privésfeer", aldus Inge Van Trimpont, directeur van het "GO! CLB", de koepel boven de CLB's van het gemeenschapsonderwijs. "De besmettingen van de voorbije twee weken reflecteren immers nog de vakantieperiode. De volgende twee weken zullen meer inzicht geven over hoe het aantal besmette leerlingen en leerkrachten evolueert."

De meeste besmettingen waren er de voorbije twee weken in de provincie Antwerpen (218 leerlingen, 26 personeelsleden), gevolgd door Oost-Vlaanderen (155 leerlingen, 20 leerkrachten). In Vlaams-Brabant raakten 90 leerlingen en 3 leerkrachten besmet. West-Vlaanderen telde 79 besmette leerlingen en 14 besmette leerkrachten. Brussel (55 leerlingen en 8 leerkrachten) en Limburg (41 leerlingen en 8 leerkrachten) bleven het meest gespaard. 

"We moeten nu vooral het hoofd koel houden", zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). "Dat betekent dat we de veiligheidsmaatregelen rigoureus moeten aanhouden. Het betekent ook dat iedereen de adviezen van de CLB's en het Agentschap Zorg en Gezondheid goed moet opvolgen, zonder te overreageren met extra sluitingen of quarantaines. Want dan moeten te veel mensen getest worden, raakt het lokale zorgsysteem overbelast en het lokale leven ontregeld".

Auteurs: