Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

750.000 euro voor bovenlokale cultuurprojecten

750.000 euro voor bovenlokale cultuurprojecten

Nieuws
07/04/2020

Zo krijgt de stad Poperinge 220.000 euro voor een transitietraject gericht op de creatie van een nieuwe, duurzame visie voor het Kunstenfestival Watou. “De zeven West-Vlaamse projecten passen één voor één perfect in de doelstellingen van de projectsubsidies en zijn tegelijk heel divers. Het zal cultureel West-Vlaanderen verrijken. Wat de provincies sinds de interne staatshervorming niet meer opnemen wordt nu geregisseerd vanuit Vlaanderen”, aldus West-Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA)

Brugge en Damme

Er is ook geld voor de ontwikkeling van een Brugs educatief pakket dat leerlingen van de tweede graad van het lager onderwijs vertrouwd moet maken met de ambacht van de West-Vlaamse molenaars. (63.000 euro). In Damme wordt een participatief traject opgezet, met als doel het vinden van een nieuwe cultureel-toeristische invulling van de Hospice erfgoedsite, goed voor 228.000 euro.

Harelbeke krijgt een tentoonstelling over wetenschap en kunst. In de regio rond Oostende wordt het participatief muzieklabel DRIFT uitgebouwd dat zich toespitst op kwetsbare jongeren. (173.000). Er komt ook een multiculturele concertreeks in Zuid-West-Vlaanderen. Het voormalige bibliotheekgebouw in Krottegem wordt omgevormd tot een permanente ontmoetingsplek voor jongeren, starters en creatieve performers uit de brede regio rond Roeselare. En het Kunstenfestival Watou krijgt met 220.000 euro een doorstartkans en gaat op zoek naar een sterkere regionale verankering in de Westhoek.

Auteurs: 
Redactie