Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

60 teckels geteld tijdens huiszoeking

60 teckels geteld tijdens huiszoeking

Nieuws
21/01/2019

Buurtbewoners klaagden al langer over milieu- en lawaaioverlast. In de bewust woning trof de politie een zestigtal teckels aan, en dat niet helemaal volgens de geldende regels, zegt Brigitte Borgmans, woordvoerster van de dienst dierenwelzijn:

"We troffen 64 teckels en zes pups aan. De dieren waren niet verwaarloosd maar we hadden wel degelijk opmerkingen en hebben volgende maatregelen opgelegd: De honden mogen niet meer in benches en moeten voldoende ruim gehuisvest worden; de nagels van sommige dieren moeten ingekort worden; er moet drinkwater voorzien worden voor alle honden, de registratie van een aantal honden moet in orde gebracht worden."

Inspectie heeft de eigenaar een week de tijd gegeven om af te bouwen naar negen honden in totaal, en de opgelegde maatregelen uit te voeren. In de loop van deze week zal er een hercontrole plaatsvinden. Indien de opgelegde maatregelen dan niet uitgevoerd zijn, worden de honden in beslag genomen. Voor de vastgestelde inbreuken is een proces-verbaal opgemaakt dat aan het parket is overgemaakt.