Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

44 getuigen op assisenproces moord Kortrijk

44 getuigen op assisenproces moord Kortrijk

Nieuws
15/09/2021

De ouders van Pascal Bauwens hadden al ruim twee dagen niets meer van hun zoon gehoord, die nochtans vlak naast hen woonde. Op 2 februari 2018 besloot Patrick Bauwens daarom een kijkje te nemen in het huis van het slachtoffer. Pascal Bauwens lag in een plas bloed en was duidelijk met geweld om het leven gebracht. Volgens de wetsdokter kreeg de Kortrijkzaan met een zwaar voorwerp drie harde klappen op zijn hoofd.

In de nacht van 30 op 31 januari had zijn vader voor het laatst lawaai gehoord in de woning van het slachtoffer. Bovendien zag hij toen een wagen met gedoofde lichten wegrijden. De klanten van de Kortrijkse dealer beschreven nog enkele andere mensen die bij Bauwens over de vloer kwamen. Eén van hen werd dankzij telefonieonderzoek na enkele dagen geïdentificeerd als Ramzes T.

"Hoorde moord op toilet"

De Tsjetsjeense Izegemnaar verklaarde aan de speurders dat hij die nacht inderdaad op bezoek ging bij het slachtoffer, maar dat hij van zijn dood niets afwist. Aan zijn partner had hij echter verteld dat hij op het toilet zat toen Bauwens werd doodgeslagen. Naar eigen zeggen zou hij de mannen in kwestie zelfs niet gezien hebben. 

Het assisenproces start op 9 november, uiteindelijk zullen 44 getuigen gehoord worden.

Lees ook:

Auteurs: