Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

4 maand lang geen Blankenbergse gemeenteraad

4 maand lang geen Blankenbergse gemeenteraad

Nieuws
10/08/2018

Het stadsbestuur, Open VLD en N-VA beslisten omwille van de drukke verkiezingsperiode de gemeenteraad van eind september te schrappen. Maar nu wordt ook de vervangende gemeenteraadszitting van eind augustus geschrapt. De laatste gemeenteraad dateert van 26 juni en pas op 23 oktober gaat dus de volgende door. 

Gemeenteraadslid Tanguy Veys: " Nu bijna 4 maand lang geen gemeenteraad organiseren is niet enkel een ferme beknotting van het democratisch controlerecht van de gemeenteraad, maar is bovendien een absoluut gebrek aan goed bestuur.  Dit betekent immers dat gedurende die periode geen belangrijke beslissingen kunnen genomen worden. Het is duidelijk dat Open VLD en N-VA de verkiezingscampagne voor hun partij belangrijker vinden dan het verantwoord besturen van onze stad en de werking van een door de Blankenbergenaar verkozen orgaan als de gemeenteraad."

Om deze impasse te omzeilen roept Tanguy Veys dan ook oppositiepartijen sp.a en CD&V op om samen met hem zelf een gemeenteraadszitting in september bijeen te roepen.  Het gemeentedecreet voorziet immers in artikel 20 dat "op verzoek van één vijfde van de zittinghebbende leden de voorzitter verplicht is de gemeenteraad bijeen te roepen".  

Auteurs: 
Redactie