Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

3000 liter vissoep klaargestoomd in Zeebrugge

3000 liter vissoep klaargestoomd in Zeebrugge

Nieuws
15/08/2014

Marianne Pauwaert heeft even de keuken van haar restaurant verlaten voor het vissoep-record. Het was een hele uitdaging vanmorgen in Zeebrugge. Omstreeks 14u30 was de poging geslaagd.

Voor wie het thuis zelf eens wil proberen voor 3.000 liter heb je 700 kg vis nodig , 200 kg visgraten en garnalenkoppen. Het gaat om een bijzonder recept.

Op de Dag van de Vlaamse vis is het de bedoeling om minder bekende vissoorten te promoten. Wat dat betreft biedt de Noordzee een uitgebreide keuze. In onze visveilingen worden er een 30-tal soorten aangevoerd. Daaruit blijkt ook dat wij fijnproevers zijn.

Naast alles over Noordzeevis kreeg je in Zeebrugge ook informatie over de verschillende bereidingen.

Auteurs: 

Volg de Focus en WTV festivalreporter