Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

3.000 kg vis verhuisd voor baggerwerken Kasteel Loppem

3.000 kg vis verhuisd voor baggerwerken Kasteel Loppem

Nieuws
24/01/2022

De baggerwerken gebeuren in opdracht van de gemeente Zedelgem en worden gesubsidieerd door het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid.

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele bracht vanmorgen een bezoek aan de werken. Het kasteel is een beschermd monument en het kasteeldomein is beschermd als cultuurhistorisch landschap.

Waterkwaliteit verbeteren

De kasteelvijver is al enkele jaren aan het dichtslibben. De baggerwerken moeten de kwaliteit van het vijverwater aanzienlijk verbeteren. De kostprijs van de werken bedragen zo'n 160.000 euro. De gemeente ontvangt een Vlaamse premie van 104.000 euro.

Nog meer onderhoudswerken

Naast de baggerwerken wordt nog meer gewerkt aan het onderhoud van het domein. Zo wordt de moestuinmuur volledig gerestaureerd. Tegen de zomer wordt ook de restauratie van de ijskelder en het grottencomplex van het Park van Loppem aangepakt.

(lees verder onder de foto)

3.000 kg vis verhuisd

Opmerkelijk: de vissersclub van Loppem heeft in 4 dagen tijd maar liefst 3.000 kg vis uitgehaald.  De vissen werden verplaatst naar delen van de vijver waar wel al weer water staat.