Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

30-jarige Izegemnaar biedt fictief zoontje online aan voor seksuele diensten

30-jarige Izegemnaar biedt fictief zoontje online aan voor seksuele diensten

Nieuws
05/12/2018

De politie kreeg een tip van een Nederlandse getuige die vertelde dat een Belg, die zich online voorstelde als ‘single dad’, zijn zoontje Simon te koop aanbood aan pedofiele chatters. Al gauw bleek dat het zoontje verzonnen was, maar bij een huiszoeking vonden speurders wel heel wat kinderporno. 

Verwerpelijke feiten

De 31-jarige man gaf aan de politie toe dat hij zich aangetrokken voelt tot minderjarige jongens. Hij verzon Simon om gesprekken uit te lokken met andere pedofielen. “Mijn cliënt beseft dat de feiten verwerpelijk zijn, en gelukkig komt zijn donkere kant enkel tot uiting op het internet. Hij is ergens blij dat het is uitgekomen, want nu kan hij zich laten behandelen.” De rechter toonde zich woensdag erg bezorgd, en meende dat de stap tussen de virtuele en echte wereld erg klein is.

Gevangenisstraf

Het Openbaar Ministerie vordert voor de feiten een gevangenisstraf van 12 maanden, volledig met probatie-uitstel. De man riskeert ook een boete van 4.000 euro waarvan de helft met uitstel. Het vonnis volgt op 2 januari 2019. 

Auteurs: 
Celien Tanghe
Belga