Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

2,5 jaar met uitstel voor doodrijder

2,5 jaar met uitstel voor doodrijder

Nieuws
20/12/2016

Hij is ook voor 3,5 jaar zijn rijbewijs kwijt. De Kortrijkse politierechter achtte Miguel V. (32) schuldig aan onopzettelijke doding van het 15-jarig meisje.

Midden december vorig jaar werd Saar op haar fiets aangereden in de Bruggesteenweg in Gits. De bestuurder van de wagen reed na de aanrijding verder. Het meisje werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar bezweek aan haar verwondingen. Enkele uren na het ongeval meldde de man zich bij de politie.

De aanrijder had gedronken toen hij Saar aanreed. De wagen van Miguel V. was niet verzekerd, niet gekeurd en niet ingeschreven. Hij werd eerder voor gelijkaardige feiten veroordeeld in 2006. Toen veroorzaakte hij een ongeval met stoffelijke schade en pleegde vluchtmisdrijf. De openbare aanklager vroeg om een strenge straf, omdat het niet de eerste keer was dat de dertiger dergelijke feiten pleegde. Miguel V. nam op de politierechtbank wel het woord en verontschuldigde zich publiekelijk tegenover de nabestaanden. Ook daarmee hield de politierechter rekening in zijn vonnis.

De familie van het slachtoffer reageert zwaar ontgoocheld op de uitspraak.

Auteurs: