Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

25 banen weg bij McGregor en Gaastra door faillissement

25 banen weg bij McGregor en Gaastra door faillissement

Nieuws
08/02/2018

Fashion Matters is het bedrijf van Andy Verbauwhede, een West-Vlaamse zakenman die in mei vorig jaar zeven West- en Oost- Vlaamse winkels overnam van McGregor  en Gaastra.  Dat meldt vakbondssecretaris Jörgen Meulders van de LBC-NVK, de bedienencentrale van de christelijke vakbond ACV.

Met het vonnis in Brugge valt het doek voor de McGregor-winkels in Knokke, Nieuwpoort, Roeselare, Kortrijk, Brugge en Gent en de Gaastra-winkel in Knokke. Maandagavond werd het personeel ingelicht over de jongste ontwikkelingen. De winkels zijn sinds dinsdag dicht. De Belgische tak van McGregor kwam al begin 2017 in de problemen, onder meer door het faillissement in Nederland het jaar voordien en door de toenemende concurrentie van de e-commerce. McGregor en Gaastra vroegen bescherming tegen de schuldeisers aan en uiteindelijk keurde de Antwerpse handelsrechter in mei 2017 het overnamebod van Verbauwhede goed.

Personeelsvergadering

“Bij zijn overname in mei vorig jaar zei Andy Verbauwhede dat hij geloofde in klassieke winkels zonder e-commercepoot. Hij was ook van plan om snel bijkomende winkels te openen”, zegt . “Helaas kwam daar niets van in huis. De huidige winkelsluitingen komen hard aan bij de werknemers.” Meulders herinnert eraan dat de werknemers van de winkels al enkele jaren in onzekerheid werkten. “Zij deden heel wat inspanningen om zich telkens aan te passen aan de nieuwe realiteit. Helaas worden die inspanningen niet beloond, en zijn ze nog maar eens het slachtoffer.” Morgen, vrijdag, organiseert de aangestelde curator een personeelsvergadering

Auteurs: